DC Johor & Negeri Sembilan

DC Johor & Negeri Sembilan

IKLAN NUFFNANG

Sunday, October 17, 2010

Dah Tak Mau Yang Lain, Al-Kisahnya "SENDAYU TINGGI"

Assalammualaikum suma kawan2 yang disayangi. Mudahan kawan2 suma berada di dalam keadaan yg sihat selalu dan diberkati olehNya. Hani nk bercerita kisah mcm mana hani boleh terjebak ngn produk SENDAYU TINGGI. Act, mmg takut nk cuba produk ST ni sebab masa thn 2002 dulu mmg hani ader cuba skin care dier, tp tak de kesan malah mendatangkan byk jerawat. Then hani stop dah tak pakai2 lagi. Hinggalah 1 ari tu hani dah tak tau nak cuba product aper dah, produk mahal mcm MARY KAY dah try, Syahirah pun dah guna, Nuriz lagi la buat muka ku ini terbakar, Mustika Ratu pun dah guna, pendek kata aper saja yg kuar kat iklan tv suma dah try, then 1 aritu hani tnya Izan Kiut, dier makan jamu aper? then die kata makan D'Folia then ader jamu sampingan lain. Org kata jerawat ni bukan luaran saje kena ubati, dalaman pun kena ada jugak, so hani gi la ST kat Medan Tunku tu, asalnya nak beli jamu D' Folia jek, lepas tu salegirl tu kenal kan produk jamu lain yg boleh support utk kesihatan dalaman.

So adik ni rekemenkan D'Folia, Luminax & Sedu Arrow. Pastu dier kata, utk bg tenaga lagi minum Coffee D' Folia. Hani pun amik la 4 produk tu sebagai permulaan. Then tnya punya tnya pasal skin care hani yg berjerawat ni, dier suggest kan ST Skin Care utk jerawat & oily. Mula2 rase mcm takut nk beli, tp dier soh beli trial set dengan harga RM55.00. Then tawakal jek la beli, klu tak sesuai pun RM 55.00 jek. Tak la semahal produk Mary Kay yg tak der trial set. Bile beli then tak leh pakai rs rugi sgt pasal duit dah labur ratusan RM. Sayang woooo. Beli emas pun bagus. :p.

After 1 bulan hani pakai trial set then cleanser pun abis tambah lagi beli cleanser yg besar, hani dapati kulit hani dah tak naik jerawat, klu naik pun kecik2 jek..tak la segunung besar mcm dulu. Pastu parut jerawat makin pudak sket demi sedikit. Dulu pipi hani ni jerawat yg series, skang dah elok sgt. Rase mcm syukur sangat coz dah jumpe produk yang betul2 serasi dengan hani. Alhamdulillah. Harga pun tak der la mahal mana. Kira mampu la utk membelinya. So skang ni muka dah tak berjerawat lagi. Cuma nak ilangkan sket2 parut kat muka supaya muka nmpk lagi flawless gitu. Buat masa ni kena pakai dulu set ni, then dalam 2-3 bulan lagi boleh la tukar kepada set yg nk bg muka flawless :p. Produk tu mcm kat bawah ni :

Pembersih (Cuci muka 2 kali sehari, pagi & malam) / RM 38.00 100ml
Penyegar (Slps cuci muka pakai penyegar ni) / RM 39.00 100ml
Bedak Jerawat (Klu jerawat yg series pakai 2 kali selepas pakai toner, klu muka dah ok sket just pakai malam jek nk tido) / RM 28.00
Serum Jerawat (Letak kat kawasan yg ader jerawat saje, InsyaAllah dalam masa 24 jam jerawat kering tnpa meninggalkan  kesan parut) / RM 26.00

hani nasihat kan klu yg baru nk cuba produk ST beli trial pack dulu, bile rase sesuai sgt ngn muka then beli la botol besar.

So skang, hani mmg puas ati ngn produk ST dan tak kan tukar produk lain. InsyaAllah.

No comments:

Post a Comment

Post a Comment